ERR-i arhiivis sisalduvate materjalide autoriõigused kuuluvad ERR-ile või on ERR-il luba nende kasutamiseks. Materjalide kopeerimine, muutmine, levitamine, üldsusele suunamine nt sotsiaalmeedias, blogides või veebikanalites on ERR-i loata keelatud! Isiklikul mitteärilisel otstarbel on lubatud arhiivikirje lingi jagamine.

RUUM: Ruum toidule

Saada link

Media

Kirjeldus

Räägime ruumist, mis meid toidab, ja ruumist, kus me toitume. Tänavatoit, restoranitoit - mõlemas võib saada elamuse, mõlemad loovad keskkonda. Uurime, mis mõjutab meid süües kõige enam. Peategelaseks arhitektuuriauhinna vääriliseks hinnatud restoran NOA, kõnelevad professor Mart Kalm, chef Orm Oja, psühholoog Laura Viljasto jt. Režissöör Marta Pulk, tootja Fookus-Pookus.

Samast seeriast

Vaata kõiki

Sarnased saated

Sarja pealkiri: RUUM
Osa nr.: 3
Kestus: 00:28:55
Indeks: 2016-003454-0003
Esmaeeter : 26.10.2016
Kategooria: Kultuur → kultuurinähtuste tutvustamine
Püsiviide: vajuta siia
00:00:00 Saatepea. Ruum toidule.
00:00:52 Mart Kalm, arhitektuuriajaloolane/EKA rektor kodus söömise ja väljas söömise vahest. Kate: Kalm rannas koeraga jalutamas; restoran NOA.
00:02:23 Laura Viljasto, söömiskäitumise uurija: toidu tähtsus ja kogused on ajas muutunud.
00:02:37 Tõnis Savi, arhitekt: inimesed sõidavad väga kaugele, et saada elamust toidust.
00:03:14 Kate: droonivõte Tallinnast, restoran NOA. KAMP arhitektid: Kruuse/Loo/Skolimovski - restoran Noa loomisest.
00:07:08 Mart Kalm NOA restoranist ja selle läbimõeldud arhitektuurist.
00:07:42 KAMP arhitektid: nende jaoks oli tegemist esimese restoraniga.
00:08:33 Kate: Telliskivi Loomelinnak. Tõnis Savi, arhitekt, tänavatoidust ja hipsterkultuurist.
00:10:35 Mart Kalm sellest, kuidas inimesed restoranis ootavad korrektsust ja puhtust - toiduvalmistamist pealt näha ei ole vaja; samal ajal kodus tahetakse olla just toiduvalmistamise protsessi juures.
00:11:41 Tõnis Savi võrdleb restorani- ja tänavatoitu ning räägib Kultuurikilomeetrist ja Food Truckist.
00:13:38 Kate: Laura Viljasto restoranis jalutamas. Laura Viljasto: keskkond mõjutab väga inimeste söömiskäitumist.
00:14:59 Mart Kalm: toit on ühe rohkem seotud lõbuga, mitte kõhu täis saamisega. Kate: Vanalinn.
00:15:22 Orm Oja, restoran Art Priori peakokk: inimesed otsivad toidust elamusi. Toit ja arhitektuur täiendavad teineteist. Kate: restoran Art Priori.
00:17:45 Mart Kalm: tänapäeval ei ole enam söögi tegemise ruum ja söömise ruum eraldatud. Kate: restoran NOA.
00:20:02 KAMP arhitektid: NOA jaguneb kaheks ja külastajad saavad koka tööd jälgida.
00:20:37 Laura Viljasto: elutempo on muutunud kiiremaks, ka süüakse kiiremini. Kate: Manna La Roosa restoran.
00:21:09 Orm Oja: toit ja siseruum peavad teineteist toetama.
00:21:31 KAMP arhitektid: siseruum peab toetama sundimatut olemist.
00:22:00 Tõnis Savi: mida suurem on avalik ruum, seda suurem on tõenäosus, et sa teed seal asju, mida sa ei pea tegema: tutvud uute inimestega, koged uusi asju.
00:23:06 Mart Kalm: ruum dikteerib selle, kuidas me käitume. Kate: restoran Salt välikohvik, taustal ERRi hoone.
00:24:44 KAMP arhitektid sellest, mis neid oma töös NOA restorani luues mõjutas.
00:25:50 Tõnis Savi: toidu tegemine ja toidu nautimine on hipsterkultuuri oluline osa.
00:26:18 Laura Viljasto toidu pildistamisest.
00:26:53 Orm Oja: "ma ei salli nutiseadmeid, kuna inimesed ei suuda enam päriselus suhelda"
00:27:45 Mart Kalm: kui arhitektuuril ei ole kulinaarset sisu taga, ei aita ka erakordne arhitektuur.
00:28:21 Lõputiitrid.
00:28:46 Fookus Pookus ident.
00:28:50 ETV2 ident.
Faili nimi: 2016-003454-0003_0001_XHD_RUUM_RUUM-TOIDULE.mxf
Indeks: 2016-003454-0003
Kestus: 00:28:55
Registreerimise kuupäev: 08.10.2016
Registreerimise aeg*: 2016-10-08 18:49:28
Videoanalüüsi olek: COMPLETED

Lisa oma arvamus

Arvamuse lisamiseks logi palun sisse Id-kaardi, Mobiil-id või parooliga.
Kommentaare laetakse, oota hetk..

Tellimiseks pead sisse logima

Logi sisse

;