ERR-i arhiivis sisalduvate materjalide autoriõigused kuuluvad ERR-ile või on ERR-il luba nende kasutamiseks. Materjalide kopeerimine, muutmine, levitamine, üldsusele suunamine nt sotsiaalmeedias, blogides või veebikanalites on ERR-i loata keelatud! Isiklikul mitteärilisel otstarbel on lubatud arhiivikirje lingi jagamine.

Jüri Üdi klubi: Toidukultuur keskkonna kujundajana

Saada link

Media

Sarja pealkiri: Jüri Üdi klubi
Osa nr.: 24
Aasta: 2011
Kestus: 00:51:20
Indeks: 2011-002824-0024
Režissöör: Radsin Maire
Esmaeeter: 12.09.2011
Kategooria: Kultuur → kultuurielu analüüs
Püsiviide: vajuta siia
00:00:00 Saatepea: Jüri Üdi klubi
00:00:20 STUUDIO üpl, saatekülalised kohal, muusikud musitseerimas poodiumil...
00:00:31 Baarmen Erki Laur alustab: "Kirjutada seinale või veele väikse varbaga..."
00:00:56 Kaarel Tarand tutvustab oma laudkonda ja teemat, et Toomas Tiiveli ja Peeter Jalakasega tuleb jutuks toitumiskultuur. Karl Martin Sinijärve lauas söögikohapidajad Auri Hakomaa ja Vaiko Eplik.
00:01:59 Baaripukk. Erki Laur ja Rein Pakk (subt: endine kõrtsmik) - Reinu elu erinevatest perioodidest. Nüüd mängib, lavastab Vanemuise teatris ja kirjutab edasi. Söögikohtade pidamisest (Elevant, Noku, Maiasmokk, ...) ja soovitused teistele.
00:06:13 "Café Anglais" (H.-M. Arder / H.-M. Arder), laulab Helin-Mari Arder, saadavad muusikud Ara Yaralyan, Danel Aljo, Paul Daniel.
00:08:58 Erki Laur viib kokteilid Kaareli Tarandi lauda. Toomas Tiivel (subt: bioloog ja diplomaat) - arutleb, mis eristab inimesest toitujat loomadest.
00:12:17 Kaarel Tarand omavahelisest suhtlemisest söögi juures. Peeter Jalakas (subt: teatrijuht) - söögikoht ei ole ainult söömise koht. Söögi juurde kuuluv suhtlus.
00:16:33 Toomas Tiivel - diplomaatilise protokolli järgi käivad söögitoimingud (K. Tarandi sõnastus). Inglasi tsiteerides, et söögikorrad ei ole söömiseks vaid suhtlemiseks. Vastuvõtud.
00:19:01 Peeter Jalakas - mis teeb söögikohast hea paiga, tabamatu miski, õhustik. Kodus toidutegemine ka looming.
00:23:58 Toomas Tiivel - on kurb kui kaob Tartu ülikooli kohvik, kultuuriosa. Kaarel Tarand arutleb söögikohtade asukohtade üle. Sõna üle Karl Martin Sinijärvele.
00:26:36 Karl Martin Sinijärv ja Auri Hakomaa (subt: kulinaarne visionäär) - Olde Hansa, keskkond oluline,
00:28:57 Saatejuht ja Vaiko Eplik (subt: muusik ja kohvikupidaja) - Musta Puudli kohviku interjöörist ja muust.
00:31:11 Auri Hakomaa - vanalinna õhustik ja džässiklubi Clazz, kus samas ka hea toit. Vaiko Eplikut ideaalis musitseerimisel ei sega sööjad, tema kohvik kohalikele. Hea toit, hea muusika jms kõrvu. Kultuurist.
00:36:09 Karl Martin Sinijärv - südalinn ja kohalikud, kuidas meelitada pidevaks külastajaks. Auris Hakomaa - teenindaja rollimäng. Vaiko Eplik - vanalinna tagasivallutamine, koht kui inimese elutuba. Auri Hakomaa - uus voodikoht nimega Kolmas Draakon Raekojas.
00:42:19 Saatejuht tõstatab küsimuse, et millal võiks tekkida esimene korralik eesti restoran väljaspool Eestit?
00:43:16 Baarmen Erki Laur juhatab meid taas laulu juurde
00:43:27 "Hetk" (H.-M. Arder / E. Park), laulab Helin-Mari Arder, muusikud Ara Yaralyan, Danel Aljo, Paul Daniel.
00:45:55 Jätkab Kaarel Tarand - miks meil puudub hommikusöögi kultuur. Peeter Jalakas - proovinud, ebaõnnestunud üritus. Toomas Tiivel - igatseb kohti, mis kestavad aastakümneid, tahab näha minevikku.
00:49:51 Erki Laur: "Ei jõua mina ära imestada..."
00:50:15 Erki Laurilt lõpusõnad, muusikud musitseerivad, saatekülalised naudivad veel hetke klubilist õhkkonda...
00:50:37 Stuudio üpl + lõputiitrid (rull)
00:51:15 ETV ident, (c) ERR 2011
Faili nimi: 2011-002824-0024_0001_D10_JURI-UDI-KLUBI_TOIDUKULTUUR-KESKK.MXF
Indeks: 2011-002824-0024
Kestus: 00:51:20
Registreerimise kuupäev: 06.09.2011
Registreerimise aeg*: 2011-09-06 20:07:30
Videoanalüüsi olek: COMPLETED

Lisa oma arvamus

Arvamuse lisamiseks logi palun sisse Id-kaardi, Mobiil-id või parooliga.
Kommentaare laetakse, oota hetk..

Tellimiseks pead sisse logima

Logi sisse