ERR-i arhiivis sisalduvate materjalide autoriõigused kuuluvad ERR-ile või on ERR-il luba nende kasutamiseks. Materjalide kopeerimine, muutmine, levitamine, üldsusele suunamine nt sotsiaalmeedias, blogides või veebikanalites on ERR-i loata keelatud! Isiklikul mitteärilisel otstarbel on lubatud arhiivikirje lingi jagamine.

Jüri Üdi klubi: Kõhukummardajate silmailu ehk elamusliku toidu esteetika

Saada link

Media

Kirjeldus

Pidulikel puhkudel toitutakse keskmisest kultuursemalt. Maitse üle ei vaielda, vaid lausa kakeldakse. Aga kuidas kõik see maitsev välja näeb? Kulinaarse visuaalia ja gastronoomilise esteetika üle arutlevad asjatundjad ning amatöörid. Klubis on kokakunsti sõna selles mõttes, mida me kunsti all tavaliselt silmas peame. Ilu ei panda padaje? No pannakse ikka küll!

Samast seeriast

Vaata kõiki

Sarnased saated

Sarja pealkiri: Jüri Üdi klubi
Osa nr.: 46
Kestus: 00:53:25
Indeks: 2012-002824-0046
Režissöör: Radsin Maire
Esmaeeter: 27.02.2012
Kategooria: Kultuur → kultuurielu analüüs
Püsiviide: vajuta siia
00:00:00 saatepea: Jüri Üdi klubi
00:00:21 STUUDIO üpl, külalised kohal, baarmen Erki Laur alustab: "Siin klubi algusfaasi sees..."
00:01:07 Erki Laur tutvustab oma külalisi ja seejärel teevad seda ka Karl Martin Sinijärv ja Rein Pakk.
00:02:38 Baaripukk. Küsitleb Erki Laur. Aina Rüütel (subt: fruktodisainer) - mängib toiduga e teeb juurikaid ilusaks. Kus õppis, kust ideed?
00:04:40 Rein Pakk: hobi ja töö. Imre Sooäär (subt: helilooja ja muusik) ja Heiki Lepist (subt: india restorani peakokk) - muusika ja kokakunst, restoraniäri. Esinemine söögiseltskonnale, nn süldimuusika, muusikavalik. Kõrvallaual disainib Aina Rüütel juurikaid...
00:12:10 Sooäär-Lepist: toit ja toidukultuur. Rahvusköök ja rahvuskultuur.
00:18:17 Imre Sooäär: toidukunst, lõhnamälud, tekstuur... Baarmen toob lauda fruktodisaini näite - porgandist käbid. Sööme silmadega.
00:21:46 Palve Imrel minna ansambli juurde klaveril oma lugu saatma.
00:22:26 "Vaikid" (I. Sooäär / I. Sooäär), laulab Marilin Kongo, saadavad muusikud Siim Aimla, Ara Yaralyan (kontrabass), Kusti Lemba (kitarr), Imre Sooäär (klaver)
00:26:28 Karl Martin Sinijärv huvitub pimesöömisest. Dimitri Demjanov (subt: gastronoomiameister): üks osa elamusest e toidu nägemine jääb ära, oluliseks muutuvad vaid maitsed, lõhnad. Iir Hermeliin (subt: teatrikunstnik) räägib samateemalisest dokfilmist saadud elamusest.
00:30:50 Hermeliin-Demjanov: kokakunst, toidu väljanägemine. Disainitud road. Maitse neitsilikkus. Avangardism toidukunstis. New Nordic. Põhjala trend.
00:35:16 Hermeliin-Demjanov: Suurte kokkade võistluse auhind laual. Jutuks serveerimine, kompositsioon ja värv, maastik taldrikul. New Nordic. Elamuskulinaaria. Baarmen toob lauale stuudios valmistatud fruktodisani näite.
00:39:07 K. M. Sinijärv tunneb huvi külaliste oma salajaste nippide vastu. Hermeliin soovitab lisada taldrikule värvi, Demjanov soovitab usaldada iseennast ja omada häid köögiriistu...
00:41:07 Erki Laur uudistab fruktodisaini tulemusi. Aina Rüütel ilustab melonit. Kandik lõigutud juurviljadega.
00:42:57 Sissejuhatus muusikapalale.
00:43:05 "Ole Sina see" (Hedvig Hanson), laulab Marilin Kongo, saadavad muusikud Siim Aimla (flööt), Ara Yaralyan (kontrabass), Kusti Lemba (kitarr).
00:46:39 Rein Pakk jätkab skandinaavia-köögi teemal. Imre Sooäär, Heiki Lepist: puhas ehe toit puhtast loodusest (Eestis söödavad oma rannakarbid). Eestlaste maitse on arenenud, perspektiiv on metsaköök.
00:51:18 Baarmen Erki Laur lõpetab: "Ühe õpetliku loo teeb teinekord veakokk..."
00:52:19 Erki Laur tänab stuudiokülalisi (üpl) ja kutsub fruktodisaini meistriteost näkitsema
00:52:39 Lõputiitrid (rull), üpl, live-muusika
00:53:18 ETV ident 2012
Faili nimi: 2012-002824-0046_0002_D10_JURI-UDI-KLUBI_KOHUKUMMARDAJATE-S.MXF
Indeks: 2012-002824-0046
Kestus: 00:53:25
Registreerimise kuupäev: 21.02.2012
Registreerimise aeg*: 2012-02-21 12:31:31
Videoanalüüsi olek: COMPLETED

Lisa oma arvamus

Arvamuse lisamiseks logi palun sisse Id-kaardi, Mobiil-id või parooliga.
Kommentaare laetakse, oota hetk..

Tellimiseks pead sisse logima

Logi sisse