Köögikodanikud

  • Köögikodanikud: Lõuna-Aafrika 00:27:33

    Köögikodanikud: Lõuna-Aafrika (29.03.2013)

    Köök, see on imede sepikoda! Köögis on alati midagi uut! Köögis on võimalik alati õppida! “Köögikodanike” finišis on Paul Senosi Lõuna-Aafrika Vabariigi köögi imedega!

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: VS 00:27:48

    Köögikodanikud: VS (22.03.2013)

    “VS”-is on kokaks 20 aastat Eestis elanud vietnamlanna, kes õpetab mulle imelisi asju nagu Tom Thit Cuom ja Bo` Luc Lac. Ehk maakeeli kreveti-liha rull ja raputatud loomaliha! Cool!

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Dereku Burger 00:28:06

    Köögikodanikud: Dereku Burger (08.03.2013)

    Selleks, et süüa Eesti parimat hamburgerit, tuleb sõita Kuressaarde. Seal askeldab šoti/eesti juurtega kanadalane Derek, kes reede ja laupäeva öösiti näljaseid pidulisi toidab. Eesti parima hamburgeri retsepti näppamiseks tuli köögikodanikul kõvasti külma trotsida...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Türgi restoran Faruk Güllüoglu 00:27:49

    Köögikodanikud: Türgi restoran Faruk Güllüoglu (15.03.2013)

    Faruk Güllüoglu - minu esimene kokkupuude türgi köögiga. Teejuhiks krutskeid täis Ahmet, kes pühendas mind ka baklava valmistamise saladustesse. Oh püha taevas, kus sellega oli alles mässamist...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Usbeki restoran Talleke ja Pullike 00:27:48

    Köögikodanikud: Usbeki restoran Talleke ja Pullike (01.03.2013)

    “Talleke ja Pullike” - külalislahkus on usbeki kultuuris kesksel kohal. Lahkus külalise vastu, sõltumata tema rahvusest või usutunnistusest, on iidne traditsioon, mida pole murendanud ei nõukogudeaegne ideoloogia ja suhtumine inimestesse ega ka geograafilised vahemaad...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Jaapani köök Momo 00:28:14

    Köögikodanikud: Jaapani köök Momo (22.02.2013)

    “Momo” - mis imevägi küll noored ja ettevõtlikud jaapanlased Daigo ning Masashi Eestisse tõi? Rein Raud? Baruto? Tähed taevas? Aga siin nad on, et meile meie endi emakeeles jaapani köögilt saladuskatet kergitada.

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Ukraina köök 00:27:49

    Köögikodanikud: Ukraina köök (15.02.2013)

    Olles teel juhtub vahel eriskummalisi lugusid, mis teebki õigupoolsest seiklusest seikluse. Sa ei saa kunagi päris kindel olla, et asjad lähevad nii nagu plaanitud. Nii läks ka ühel tavalisel köögikodanike matkapäeval kui põrkasin kokku grupi ukrainlastega, kes kummaline küll, arutlesid keset linna erutunult toiduteemadel...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Argentiina restoran Meat Market 00:28:00

    Köögikodanikud: Argentiina restoran Meat Market (08.02.2013)

    Kulgedes köögikodanikuna restoraniköökide kirevas maailmas, olen jõudnud oma teekonna ekvaatorini. 16. köögimaailma keskjoonele linnas, kus Alma Mater on juba 1632. aastast pakkunud toitu teadmistenäljas inimvaimule...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Chedi 00:28:25

    Köögikodanikud: Chedi (01.02.2013)

    “Chedi” on minu kaheaastase köögimatka ainus koht, kuhu pöördun tagasi teist korda. Mitte põhjusel, et just siin tekkis sõltuvus, mis jälle ja jälle nõuab rahuldamist (neid kohti on teisigi), vaid täiesti proosalisel asjaolul – “Chedil”, kui viimastel aastatel eesti restoranide top 5-s troonival restoranil on Loongi asemel uus peakokk...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Hare Krishna 00:28:11

    Köögikodanikud: Hare Krishna (25.01.2013)

    Ateistina on mul isiklikult mõningased kahtlused Jumala olemasolus, kuid hea söök on igati jumalik nähtus. Hmm, see kõlas nüüd küll usutunnistusena, aga tunnistades endale ausalt, et krishnaismist ei tea ma sisuliselt midagi, on seda põnevam uurida, mis asja siin Hare Krishna templis aetakse...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Hiina restoran Dao Hua 00:28:19

    Köögikodanikud: Hiina restoran Dao Hua (18.01.2013)

    “Dao Huas” avaneb mu ees järjekordne uus maailm - Hiina, mida ma nende köögi pärast väga armastan. Jättes kõrvale poliitika, huvitab mind “Dao Huas” järgitav kokandusfilosoofia, mida praktiseerivad noored vihased mehed, kes on saanud koolituse Hiina ainsas kokakunsti kõrgkooolis - Chengdu kulinaariainstituudis...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Korea restoran Annön 00:28:26

    Köögikodanikud: Korea restoran Annön (11.01.2013)

    "Annön" - huvitav mõte – rahvuse määraja on köök. Miks ka mitte. Kellele keel, kellele geenid, kellele köögikultuur. Miks siis muidu öeldakse: oled see, mida sööd. Nii, hetkel võtan teadliku riski natuke korealaseks muutuda...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: India restoran Bolliwood 00:28:13

    Köögikodanikud: India restoran Bolliwood (04.01.2013)

    Talvel on külm ja paha. See imbub ihusse, hinge ja mõtetesse. Nii me hulgumegi kalgilt ja külmunult, otsides killukest sooja saunast ning teki alt. Liisime Egiptuse päikest ja passime liviko sooja aluspesu...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Gruusia restoran Kolhethi 00:27:31

    Köögikodanikud: Gruusia restoran Kolhethi (28.12.2012)

    Olen Pärnus. Suvepealinnas, mis on talvel sügavas talveunises koomas. Ja ometi on siin kusagil tuksumas müütideaegne kohake - Gruusia restoran “Kolhethi”. Olümpose jumalate ja kangelaste ajal käis Kolhetis vägilane Iason koos argonautidega näppamas müütilist kuldvillakut...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Aserbaidžaani rahvusköök Kishmish 00:27:18

    Köögikodanikud: Aserbaidžaani rahvusköök Kishmish (21.12.2012)

    Alustades oma järjekordset köögirännakut Tallinnas asuvas Aserbaidžaani rahvusköögis “Kishmish”, üritasin pingsalt meelde tuletada selle maaga seonduvaid fakte. Nii: pealinn Bakuu, president Alijev...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Villa Thai 00:28:26

    Köögikodanikud: Villa Thai (14.12.2012)

    Selleks, et maailmale tiir peale teha ei pea kodust lahkuma. Maailm on siinsamas. Meie kodus. Meie köögis. Imelised maitsed, imelised inimesed!

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Sushi Cafe 00:28:29

    Köögikodanikud: Sushi Cafe (23.12.2011)

    Millel on algus, sellel on ka lõpp. Minu köögiseiklus lõpeb Järve Selveri "Sushi Cafes". Uus maailm, uued inimesed... Wend.

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Riis 00:27:42

    Köögikodanikud: Riis (16.12.2011)

    Restoran "Riisi" suundudes olen juba ette elevil, sest mulle meeldib väga aasia toidupalett oma teravuse ja põnevate maitsekooslustega. Ees ootavad uued köögisaladused Aasiast - seekord Taist ja Vietnamist.

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Gotsu 00:28:12

    Köögikodanikud: Gotsu (09.12.2011)

    "Gotsu", korea keeles tšillipipar, on värskeim korea söögikoht Tallinnas. Kyuho Lee saabus Eestisse hotellindust või turismi õppima, aga avastas, et see on nii lahe koht, et siin võiks pikemalt peatuda...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Argentiina 00:27:42

    Köögikodanikud: Argentiina (02.12.2011)

    Matkates mööda Eesti erinevaid rahvuskööke, olin nautinud avastusrõõmu Koreast Kaukasuseni ja Indiast Hiinani. Kohanud värvikaid kokki Sri Lankalt, Malaisiast, Pakistanist, Afganistanist, Hiinast, Armeeniast, Itaaliast, Gruusiast ja Eestist, kes kõik olid lahkesti valmis avardama mu maailmapilti põnevate maitsete ning eksootiliste kogemustega...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Moon 00:28:34

    Köögikodanikud: Moon (25.11.2011)

    Üks maailma kokandusgurudest, Anthony Bourdain, on öelnud: kiireim tee pankrotini on avada isiklik restoran! Täna alustan oma järjekordset luureretke kohvikus "Moon", mille omanik, aju ja mootor on minu hea sõber Roman Zaštšerinski koos oma abikaasa Jana ning tädipoeg Igor Andrejeviga...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Gruusia Saatkond 00:28:05

    Köögikodanikud: Gruusia Saatkond (18.11.2011)

    Ühes väikeses linnas, kus elab üks vaim ja väidetavalt head mõtted, tiksus koduselt soe toidukohake kaukaasia, täpsemalt Gruusia rütmis. Perekonnaäri, kus on kümme aastat vahendatud gruusia maitseelamusi Tartu inimestele - "Gruusia Saatkond".

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Rumours 00:21:57

    Köögikodanikud: Rumours (11.11.2011)

    Minu viimasest restoranitööst oli möödunud neli kuud, kuna vahepeal oli vaja sõita rattaga Teheranist Addis Abebasse. Kodumaale naastes otsustasin ennast vana sõbra Andrei juurde tööle sokutada...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: La Bottega 00:28:20

    Köögikodanikud: La Bottega (04.11.2011)

    Matkal läbi Eesti erinevate restoraniköökide saab minu üheksandaks peatuspaigaks "La Bottega", mida peakokana juhib Nicolo Tanda. Meest võib liialdamata pidada itaalia köögi importijaks Taanilinna...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Chedi 00:27:29

    Köögikodanikud: Chedi (28.10.2011)

    Restoran "Chedi" on võrdlemisi nooruke tegija. Modernsele aasia köögile spetsialiseeruv restoran kuulub Eesti gurmeemaailma eliitklassi ja loomulikult sõelusid mu püksid püüli, sukeldudes järjekordselt tundmatusse...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Pirosmani 00:27:52

    Köögikodanikud: Pirosmani (14.10.2011)

    Jätkates oma rännakut köökide maailmas, jõudsin läbi Hiina, India ja Pakistani jälle Kaukaasia retseptideni. Seekord siis Nõmme ja Mustamäe piiril asuvasse gruusia restorani „Pirosmani“. Söögikoha käivitaja ja perenaine Maka tuli spetsiaalselt minu pärast kööki tööle, et mind juhendada, harida ning aidata...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Ö 00:27:48

    Köögikodanikud: Ö (21.10.2011)

    Kunagi, kui hakkasin tõsisemat huvi tundma kokakunsti peensuste vastu, sattusin Eesti ühe hinnatuima peakoka Roman Zaštšerinski kutsel restoranikööki praktikale. Sellest sai esimene kord, kus pääsesin nina ja näppupidi köögimustkunsti saladuste sisemaailma...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: VS 00:27:37

    Köögikodanikud: VS (07.10.2011)

    Jätkates oma maitseelamuste jahti läbi eesti restoranide köökide, sukeldun järjekordsesse keldrisse. Seekord viibin kõlava nimega kohakeses "Võitlev Sõna". Mõtisklesin omaette, millega selle koha köögipool mind üllatab...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Hanlong 00:27:24

    Köögikodanikud: Hanlong (30.09.2011)

    Maailma saab avastada mitmel moel - reisides, lugedes, mediteerides, inimestega suheldes. Vahel ei pea selleks isegi kodulinnast lahkuma - sisened hiina restorani kööki ja oledki teises ruumis. Kultuuriliselt, keeleliselt ja maailmavaateliselt...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Clazz 00:27:48

    Köögikodanikud: Clazz (23.09.2011)

    Oma tundelisel teekonnal läbi Eesti restoranide sattus Wend taas maa alla - keldrisse, kus podises, küpses ja kees restoran Clazzi köök. Täiesti Tallinna vanalinna südames, Raekojast kiviga visatav turisti- ja gurmaanilõks...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Tigran 00:28:33

    Köögikodanikud: Tigran (16.09.2011)

    Enne Kristuse sündi lõi üks Armeenia mees Tigran riigi, mis laius Kaspiast Vahemereni. Tänaseks on sellest alles jäänud vaid legend, kui Suurest valitsejast. Paartuhat ja mõnikümmend aastat hiljem avas Tallinnas üks teine Tigran oma restorani, et pakkuda Armeenia roogasid Läänemere-äärsetele asukatele...

    Loe lähemalt

  • Köögikodanikud: Chakra 00:27:49

    Köögikodanikud: Chakra (09.09.2011)

    Priit Kuusk e Wend, kes ka ise avaldas kokaraamatu, võtab ette rahvusrestoranide tutvustamise põneva teekonna, lüües kaasa kõikvõimalikes köögiametites. Visuaalselt lummavad restoraniköögid meenutavad oma tempolt elu allveelaevas...

    Loe lähemalt

Kokku: 32 | Näita esimest lehte